Πρώτοι αποκτήσαμε το 2019

και μόνο εμείς δεν έχουμε το 2024!!!

πως ο Γερολιόλιος “πουλάει παραμύθι” περί σύνθέσεων και Δημοκρατίας και αριστεύει στην απολυταρχία και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας

Την ερχόμενη Τετάρτη, 31.7.2024, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, ο προηγούμενος Συμπαραστάτης του Δημότη και του Επιχειρηματία του Δήμου της πιερικής πρωτεύουσας θα παρουσιάσει την ετήσια έκθεσή του για το 2023, τελευταία χρονιά της θητείας του (της), αφού ήδη έχει αναδειχτεί ο διάδοχός του για την τρέχουσα θητεία (2024-2028). Ο σχετικός νόμος περιέχει άπειρες ασάφειες και μία απ’ αυτές είναι και ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο στην παρουσίαση των εκθέσεων του Συμπαραστάτη…

Μια άλλη, σημαντικότερη ασάφεια είναι ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και του Επιχειρηματία δεν έχει καμία ευθύνη και δεν τιμωρείται αν …δεν καταθέσει καθόλου έκθεση. Και είναι αυτό ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση που θέσπισε τον θεσμό αρωγής στον πολίτη και προστασίας του από αυθαιρεσίες και κακοδιοίκηση, την πρακτική εφαρμογή ανάλογων ενισχύσεων των πολιτών. Φυσικά, η ασάφεια αφήνει χώρο στις διοικήσεις των Δήμων και τα θεσμικά τους όργανα να πράξουν πολύ καλύτερα απ’ ότι επιβάλλει ο Νόμος. Και στην περίπτωση του Δήμου Κατερίνης δεν χρειάστηκε κανένας εξαναγκασμός από το Νόμο για να εκπληρώσει ο προηγούμενος Συμπαραστάτης τα καθήκοντά του πλήρως. Ακόμη και επτά -7- μήνες μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

Στο Δήμο μας συνέβη το πλήρως αντίθετο …κι ακόμα χειρότερα: ο Συμπαραστάτης μας για τα τέσσερα χρόνια της πρώτης θητείας Γερολιόλιου υπέβαλλε μόνο μια έκθεση, υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου, όταν διεκδικούσε την τρέχουσα θητεία στις τελευταίες εκλογές και -σαν να μην έφταναν όλα αυτά- αφού δεν εκλέχτηκε, ήταν εκ νέου υποψήφιος για δεύτερη θητεία ως ο νέος Συμπαραστάτης. Και με τις ευλογίες του δημάρχου και της παράταξής του.

Μάλιστα, η επιλογή Γερολιόλιου να αναδειχτεί ξανά ο Παπαγιαννόπουλος Συμπαραστάτης μας -και για πέντε χρόνια αυτή την φορά- ήταν τόσο απόλυτη που δεν “έκανε πίσω” και δεν δεν σκέφτηκε καν την πιθανότητα να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και να αναδείξουν έναν από τους πολλούς υποψήφιους, μεταξύ των οποίων υπήρξαν δύο τουλάχιστον πολλά υποσχόμενοι νομικοί με πείρα και επέμεινε μέχρι τέλους στον Παπαγιαννόπουλο. Με δεδομένο από την αρχή ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και του Επιχειρηματία αναδεικνύεται με αυξημένη πλειοψηφία. Κι όλα αυτά, από την παράταξη που έχει προμετωπίδα της την … “ΣΥΝθεση”!!!

Στην αρχή της πρώτης του θητείας, ο Γερολιόλιος εκθείασε τον νέο τότε θεσμό και -φυσικά- παρουσίασε την πρόθεσή του να αποκτήσουν (πρώτοι σε όλη την Πιερία) οι δημότες Συμπαραστάτη, σαν μια ζωτική παροχή, έναντι της συνειδητής ή ακούσιας αδικίας, της κακοδιοίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του και μάλιστα εξώδικα και γρήγορα. Το ότι επέλεξε να έχει υποψήφιο στον συνδυασμό του τον για τέσσερα χρόνια Συμπαραστάτη και να τον προτείνει ξανά για Συμπαραστάτη, αποδεικνύει την αξία των λόγων του και κατά πόσο τιμάει την προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών. Πολλοί -με πρώτο το ΚΚΕ- θεωρούν ότι και αυτός ο θεσμός (του Συμπαραστάτη) είναι “στάχτη στα μάτια” και μέσο παραπλάνησης των πολιτών και δημιουργίας ψεύτικων ελπίδων, έναντι αυταρχικών διοικήσεων, καθοδηγούμενων από την κυβέρνηση. Αν η άποψη αυτή είναι σωστή… τότε γιατί ο Γερολιόλιος προτιμά να μην έχουμε Συμπαραστάτη, ενώ πρώτοι αποκτήσαμε, από το να αναδειχτεί Συμπαραστάτης κάποιος που δεν είναι εντελώς “του χεριού του”;;; Ευθύνες για την σημερινή κατάσταση -και το συγκεκριμένο κενό- έχουν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και η πρόεδρος του σώματος που δεν έπραξαν και δεν πρόκειται μάλλον να πράξουν κάτι, ώστε να αποκτήσουμε -έστω τώρα και τελευταίοι- αυτό που αποκτήσαμε πρώτοι στην Πιερία.

 

ΥΓ: φανταστείτε να υπήρχε Συμπαραστάτης και να αναγκαζόταν να ασχοληθεί με την υπόθεση του Λάκκου (την αιματηρή, όχι την άλλη που προβάλλεται…)

 

ΠΔΣ (27) 31.7.2024 ΕΙΔΙΚΗ