ΓΓ Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης

ο Σάββας Χιονίδης

ανακοινώθηκε σήμερα ο μίνι-ανασχηματισμός

 

 

 

 

 

 

Και δεύτερο πολιτικό στέλεχος της Πιερίας αξιοποιείται στην κυβέρνηση. Μετά την -υφ-υπουργοποίηση της Άννας Μάνη, ο πρώην βουλευτής και για πολλές θητείες δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, τοποθετήθηκε σήμερα στην θέση του γενικού γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι σημερινές αλλαγές-μίνι ανασχηματισμός ανακοινώθηκε και αποδόθηκε από την κυβέρνηση στην ανάγκη «περαιτέρω επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και έγιναν έπειτα από συνεννόηση του Μεγάρου Μαξίμου με όλους τους υπουργούς», ενώ «με ορίζοντα το 2027 και το τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιηθεί μέχρι τότε, οι όποιες τοποθετήσεις, αντικαταστάσεις ή μετακινήσεις αποφασίστηκαν αφού αξιολογήθηκε το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εκτιμώντας την προσφορά της καθεμιάς και του καθενός για ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών.»

Ήδη, αιρετοί όλων των βαθμίδων συγχαίρουν τον Σάββα Χιονίδη για την επιλογή του ως γενικού γραμματέα, ενώ ο ίδιος -σε δήλωσή του στην Ε τ Ο- ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του και υποσχέθηκε «σκληρή δουλειά».

Κατά τ’ άλλα, οι αλλαγές που έφερε ο καλοκαιρινός αυτός μετασχηματισμός αφορούν γυναίκες σε ποσοστό 40%, ενώ από τις 25 συνολικά αλλαγές προσώπων, οι έξι είναι «εσωτερικές» μετακινήσεις.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άννα Μάνη–Παπαδημητρίου / Υφυπουργός Ανάπτυξης

Συγχαρητήρια δήλωση για τον διορισμό του Σάββα Χιονίδη
ως Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών

 

«Συγχαίρω θερμά τον συμπολίτη μας Σάββα Χιονίδη για τον διορισμό του ως Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης.

Ο Σάββας Χιονίδης διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είμαι βέβαιη πως θα προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών και θα ανταποκριθεί με αφοσίωση στις προκλήσεις που έρχονται.

Παράλληλα, είμαι σίγουρη ότι θα υποστηρίξει την Πιερία και θα συμβάλει ενεργά στην πρόοδο της περιοχής μας από τη νέα του θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Του εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την τοποθέτηση του κ.Χιονίδη στη θέση του γενικού γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών:

«Θέλω να συγχαρώ τον Σάββα Χιονίδη για το διορισμό του στη θέση ευθύνης του γενικού γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Να του ευχηθώ υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Η πολύχρονη εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση είναι βέβαιο ότι αποτελεί πλεονέκτημα σε αυτή την προσπάθεια. Λίγοι διαθέτουν την εμπειρία και τη γνώση του Σάββα στο αυτοδιοικητικό πεδίο.

Συνεπής αγωνιστής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε για χρόνια ο Σάββας Χιονίδης, είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει, όσο και όπου μπορεί, την Πιερία, από τη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών».

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας προς το Σάββα Χιονίδη
για την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Σάββα Χιονίδη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Του εύχομαι ολόκαρδα υγεία και δύναμη, ώστε να ανταποκριθεί με συνέπεια και υπευθυνότητα στις καινούργιες αρμοδιότητές του.

Το γεγονός ότι προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας μάλιστα ευδοκίμως διατελέσει Δήμαρχος Κατερίνης, σημαίνει ότι γνωρίζει τα προβλήματα και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση τους. Η εργατικότητα, η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και η επιστημονική του κατάρτιση αποτελούν εχέγγυο για την επιτυχία στην νέα θέση που αναλαμβάνει.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου

 

 

Συγχαρητήρια δήλωση Δημάρχου Κατερίνης, Ι. Ντούμου
για την ανάληψη των καθηκόντων του Γ. Γραμματέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης
από τον Σάββα Χιονίδη

Επί τη ευκαιρία ανακοίνωσης της ανάληψης των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας, πρώην Δήμαρχο Κατερίνης και πρώην Βουλευτή Πιερίας, Σάββα Χιονίδη.

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη για την Κατερίνη, την Πιερία και ευρύτερα, καθώς η άρτιά του κατάρτιση, η εμπειρία, η εργατικότητα και η βαθιά γνώση του τρόπου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και των Οργάνων της, αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας. Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη, υγεία και παραγωγική θητεία.

Ιωάννης Ντούμος
Δήμαρχος Κατερίνης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγχαρητήρια επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας,
στο Σάββα Χιονίδη,
για την ανάληψη των καθηκόντων του
ως Γεν. Γραμματέα
Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών

 

Εκφράζω προσωπικά αλλά και ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, τα πιο θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια, στο Σάββα Χιονίδη, τ. Δήμαρχο Κατερίνης και πρ. Βουλευτή Πιερίας, για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι γνώσεις και η πετυχημένη και πολύχρονη εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση, αποτελούν τα εχέγγυα για μια καρποφόρα θητεία, κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχει η δυνατότητα να προωθηθούν, σε συνεργασία με τον Επιμελητηριακό θεσμό, θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με στόχο την αναβάθμιση του επιχειρείν.

Του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και δύναμη για μια δημιουργική, παραγωγική και αποτελεσματική θητεία.

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

 

 

Συγχαρητήρια δήλωση
του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κώστα Πίτσια
για την ανάληψη των καθηκόντων
του Γ.Γ Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης, Σάββα Χιονίδη

 

«Θερμά συγχαρητήρια στο φίλο και συντοπίτη, πρώην Δήμαρχο Κατερίνης και πρώην Βουλευτή Πιερίας Σάββα Χιονίδη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ως Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πολυετής εμπειρία του κ. Χιονίδη ως δήμαρχος και βουλευτής αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την  Αυτοδιοίκηση.

Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τον δημόσιο τομέα με τον ζήλο  και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει».

 

 

Νέα υποχώρηση Μητσοτάκη για τους γενικούς γραμματείς: Έβγαλε «πασοκογενείς» για να βάλει «γαλάζιους» – Ποιοι είναι οι 25 που ανασχηματίστηκαν