Παραίτηση Κορινιώτη

ακριβώς στο εφτάμηνο

τι ανακοινώθηκε και τι συμβαίνει

 

 

 

 

Κόντρα στην διαδεδομένη αντίληψη ότι ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις, ο φετινός ξεκινάει με τις εντελώς αντίθετες προοπτικές για τον Δήμο μας και την διοίκησή μας: σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, ανακοινώθηκε η παραίτηση του εκ Βροντούς δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κορινιώτη και μάλιστα από την ίδια την δημαρχία.

Λίγα λεπτά αργότερα, με δήλωσή του, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα και έπλεξε το εγκώμιό του, για τα όσα πρόσφερε, ενώ ο Κορινιώτης απέδωσε την παραίτησή του σε “προσωπικούς, οικογενειακούς και κυρίως για λόγους υγείας”. Την θέση του αναμένεται να αναπληρώσει ο παλιός μας γνώριμος Νίκος Λαπάτσης.

Και ενώ τα δημόσια στοιχεία περιγράφουν μία ακόμη παραίτηση για προσωπικούς/οικογενειακούς/υγείας λόγους, στην Βροντού και την ΔΕ Δίου είναι ευρέως γνωστό ότι πρόσφατο επεισόδιο/αντιδικία (μεταξύ Κορινιώτη και δημότη, κάτοικο Βροντούς) που κόντεψε να ξεφύγει εκτός ελέγχου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε στο ποτήρι των προσωπικών του αντοχών και ήταν σταγόνα …νερού, κυριολεκτικά, αφού η αντιδικία αιρετού και κατοίκου αφορούσε το μέγα θέμα της άρδευσης.

Η άρδευση παραμένει το μέγα θέμα στην ΔΕ Δίου και τεράστιες προσπάθειες/μέγας όγκος χρόνου της δημαρχίας Γερολιόλιου δαπανάται για να μην εμφανίζονται τα προβλήματα στην δημοσιότητα. Αυτό που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι οι λεπτομέρειες όλων αυτών των προβλημάτων σε όλους τους εμπλεκόμενους και μάλιστα σε έναν τόπο τόσο μικρό (όπως λέει κι ο δήμαρχος) και αγροτικό, όπου η άρδευση είναι πια ότι πολυτιμότερο. Η διοίκηση του Δήμου μας, κυρίαρχη ούσα και χωρίς αντιπάλους, αναμετράται πια με τον εαυτό της, τις κακές πλευρές της και την κεντρική επιλογή του επικεφαλής να μην θεραπεύσει κανένα “καρκίνωμα” και -στον πέμπτο χρόνο θητεία της- δείγματα κακής διοίκησης και … “περαβρεχισμού” εμφανίζονται από παντού και αναπάντεχα, κυρίως γιατί η επικράτηση Γερολιόλιου στηρίχτηκε και στηρίζετε στην συναλλαγή και μάλιστα την αυξανόμενη. Ανυπόμονοι παραπονιούνται και περνάνε στο απέναντι στρατόπεδο (της οξείας κριτικής) ή συνεργάτες αποχωρούν. Η παραίτηση Κορινιώτη μπορεί και να καταγραφεί ως η πρώτη που πλήττει την «ΣΥΝθεση» Ι και ΙΙ, αλλά δεν είναι. Είναι γνωστό στην ΔΕ Δίου -και δυστυχώς μόνο εκεί- ότι προηγήθηκαν κι άλλες, τοπικών συμβούλων που εκλέχτηκαν μεν, παραιτήθηκαν δε … για να γίνουν υδρονομείς… ΟΛΑ αυτά θέλει να ξεχνά ο δήμαρχος, όπως ξέχασε την μέγα-εξαγγελία του ΣΔΙΤ άρδευσης/ηλεκτροπαραγωγής, μαζί με όλα τα καθημερινά προβλήματα που δεν λύνουν οι υδρονομείς και οι επόπτες τους. Συν κάποιες παραμέτρους νέες, όπως το υπό δημιουργία πτηνοτροφείο που καταναλώνει ήδη αρκετό νερό για το χτίσιμό του και πολύ περισσότερο με την λειτουργία του, αύριο-μεθαύριο. Ενδεικτικό της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην άρδευση, είναι και το γεγονός ότι -ταυτόχρονα με τον δημοτικό σύμβουλο- παραιτήθηκε χθες και ένας υδρονομέας και αντικαταστάθηκε σήμερα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε σε (τηλεφωνική) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς, η οποία όμως δεν ανακοινώθηκε στον Τύπο.

Δυστυχώς για τον Γερολιόλιο, προβλήματα με το νερό υπάρχουν και στον νότιο αντίποδα της ΔΕ Δίου και η επιστολή Αγάκου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν -όπως πρέπει- συμπληρώσουμε την εικόνα με την ποιότητα των υποδομών (απαραίτητων και για τον τουρισμό) και το επίπεδό τους (καθαριότητα καλύτερη μεν, αλλά μόνιμα στα πρότυπα του ’70), είναι σίγουρο ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξουν πολλές αφορμές για σοβαρό προβληματισμό. Και άλλες τόσες ανάγκες για επικοινωνιακή διαχείριση, όπως στην περίπτωση Αγάκου. Ταυτόχρονα, η παραίτηση Κορινιώτη “αδειάζει” μια καρέκλα και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα “γεμίσει” αυτό το κενό, αφού οι φήμες θέλουν να μην απέφυγαν τυχαία πολλά -και κορυφαία- στελέχη του Γερολιόλιου να αναλάβουν διοικητικά καθήκοντα, σ’ αυτήν εδώ την δεύτερη και πενταετή θητεία.

Αύριο στην Ε τ Ο: πως προσπάθησε το στέλεχος να «δώσει ανάσα» στην διοίκησή του και τον δήμαρχο και τι παραδέχτηκε στην προσπάθειά του αυτή.