Ήταν μία, έγιναν τρεις

οι φωτιές στον Όλυμπο

κι όχι στους πρόποδες, αλλα΄σε μεγάλα υψόμετρα

 

 

 

 

 

 

Δύο ακόμη δασικές πυρκαγιές καίνε αυτή την ώρα τον Όλυμπο, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε μεγάλο υψόμετρο, ψηλότερα από το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε πριν λίγο ότι “Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Όλυμπο (κάτω από το καταφύγιο Πετρόστρουγκα, στο μονοπάτι προς Κορομηλιά) με εναέρια μέσα του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές.

Στην περιοχή επιχειρεί αυτή την ώρα μόνο ένα ελικόπτερο Ericsson και όλες σχεδόν οι διαθέσιμες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συν προσωπικό και εθελοντές του Δασαρχείοου, του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, ενώ πληροφορίες θέλουν να υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών με περισσότερα εναέρια μέσα, αφού είναι απασχολημένα στην αντιμετώπιση της φωτιάς που καίει εδώ και μέρες στο Παγγαίο.

Και στις τρεις περιπτώσεις, οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία και η προσπάθεια επικεντρώνεται τώρα στο να τις προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις και να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες. ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται και για την ασφάλεια των ορειβατών που κινούνται στην περιοχή, σε μεγάλους αριθμούς, αυτή την περίοδο.