“Μην παίζετε με τις ζωές μας!”

συγχαρητήρια, αλλά και δίκαια επιδόματα

δύο επιστολές στους δύο πλέον αρμόδιους, απ’ αυτούς που ήδη αντιμετώπισαν σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, χωρίς να πάρουν ανάσα

 

 

 

 

 

Με δύο επιστολές, μία στον πρωθυπουργό και μία στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε σήμερα -από τον Αρχηγό- “να μην παίζει με τις ζωές τους” η ηγεσία, προσπαθώντας να μεταθέσει ευθύνες της και από τον Πρωθυπουργό να συναντηθεί με την Ομοσπονδία και να ενταχθούν και οι πυροσβέστες στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι δύο επιστολές έρχονται σε μια περίοδο αυξανόμενων απαιτήσεων και τους πυροσβέστες να έχουν αντιμετωπίσει σχεδόν 4.000 πυρκαγιές, πριν καν ολοκληρωθεί η επικινδυνότερη περίοδος, σε ότι αφορά τις πυρκαγιές και ειδικά τις δασικές. Πρόσφατα και επανειλημμένα, οι επιδόσεις των πυροσβεστών επιβραβεύτηκαν και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως επισημαίνει στην επιστολή της η ΠΟΕΥΠΣ.

Αν και ο Αύγουστος τελειώνει, οι πυρκαγιές δεν φαίνεται να μειώνονται και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ξεπεράσει τα όρια των δυνάμεων του. Ενδεικτική είναι και η κατάσταση που επικράτησε σήμερα και στον Όλυμπο, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω απ’ το Καταφύγιο “Πετρόστρουγκα”. Λόγω και του καιρού (παροδικές νεφώσεις και άνεμοι), στην περιοχή επιχειρούν κυρίως πεζοπόρα τμήματα, για τρίτη μέρα, ενισχυμένα από εθελοντές. Τεράστια προσπάθεια καταβλήθηκε σήμερα για να εφοδιαστούν εγκαίρως οι δυνάμεις αυτές με την απαραίτητη τροφή και νερό και στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι ορειβατικοί σύλλογοι της Πιερίας -και όχι μόνο- και ομάδες εθελοντών πολιτών. Σε ότι αφορά την επιστολή προς τον Αρχηγό τους επισημαίνουν και καταγγέλλουν και τις μεθοδεύσεις των επικεφαλής που έχουν ως αποτέλεσμα, το Σώμα να βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή.

 

 

 

 

poeyps.gr-Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ Κυριάκο Μητσοτάκη-1

 

 

 

poeyps.gr-Μην παίζετε με τις ζωές μας