Ξανά-μανά για Συμπαραστάτη

στην σημερινή συνεδρίαση

την τελευταία καλοκαιρινή του Δημοτικού Συμβουλίου μας, στις 6μμ, στην Κονταριώτισσα

Στις 6μμ απόψε, στο παλιό δημαρχείο της Κονταριώτισσας θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιό μας, στην τελευταία καλοκαιρινή του συνεδρίαση που θα ξεκινήσει με μία ακόμη προσπάθεια -δεύτερη, κατά σειρά- να αποκτήσουμε νέο Συμπαραστάτη του Δημότη και του Επιχειρηματία.

Οι υποψηφιότητες ως αυτή την στιγμή είναι τρεις και -θεωρητικά- μπορεί να κατατεθεί κι άλλη, ως την έναρξη της συνεδρίασης. Οι δύο από τους τρεις υποψηφίους ήταν υποψήφιοι και στην προηγούμενη απόπειρα που δεν ευδοκίμησε, κυρίως γιατί επιλογή του Βαγγέλη  Γερολιόλιου ήταν να αναδειχτεί ξανά Συμπαραστάτης ο υποψήφιος με την παράταξή του που είχε ήδη χρηματίσει Συμπαραστάτης στην περίοδο 2019-2023. Από κείνη την διαδικασία του Φεβρουαρίου του 2024 παραμένουν στην κούρσα οι Τσομίδης και Τσιάτσιος και προστέθηκε νέα υποψηφιότητα, αυτή του Αντώνη Βελώνη, η οποία είναι -πιθανώς- η νέα επιλογή του δημάρχου μας. Ο Βελώνης είναι γνωστό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας, έχει υπάρξει και στέλεχος της ΔΗΜΤΟ Δίου-Ολύμπου και είναι φιλόλογος και ιστορικός. Άγνωστο παραμένει αν παραιτήθηκε από τα κομματικά του καθήκοντα και από την ΝΔ, όπως είχε πράξει ο πρώτος Συμπαραστάτης μας (ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ). Ο Κων. Τσιάτσιος είναι επιχειρηματίας και υπήρξε υποψήφιος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την “Προοπτική” του Κιάφα και η τρίτη υποψηφιότητα είναι αυτή του Στάθη Τσομίδη, δικηγόρου Θεσσαλονίκης και έμπειρου νομικού στους αγώνες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προάσπισης των συμφερόντων πολλών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Προγνωστικά: δεν θα αποκτήσουμε και σήμερα Συμπαραστάτη ή αν αποκτήσουμε δεν θα ‘ναι και πολύ καλύτερος από τον προηγούμενο. Η μόνη υποψηφιότητα που θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς -σε ότι αφορά τους δημότες-, αυτή του Τσομίδη, δεν φαίνεται να απασχολεί διοίκηση και αντιπολίτευση.

Αλλά η ανάδειξη νέου Συμπαραστάτη είναι το πρώτο θέμα της συνεδρίασης που έχει 23 ακόμη στην συνέχειά της, με πολλά απ’ αυτά να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Όπως την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της ΔΕΑΔΟ για το 2023, δηλαδή την χρονιά πριν την φετινή αγορά από την δημοτική επιχείρηση του νέου αυτοκινήτου του δημάρχου… Ή η αντικατάσταση μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ, μετά την παραίτηση Κορινιώτη. Θέμα για διαγωνισμό προκειμένου να δοθούν πέντε στρέμματα παραλιακά στην Σκοτίνα για πάρκινγκ και καντίνα θα συζητηθεί, οι διάδοχοι των σχολικών επιτροπών θα αναδειχτούν, ο προϋπολογισμός θα αναμορφωθεί, οπότε και το Τεχνικό Πρόγραμμα, η έκθεση τριμήνου θα συζητηθεί, εκτάσεις θα παραχωρηθούν σε συλλόγους και άλλα πολλά και πολεοδομικά.

Πληροφορίες θέλουν να απουσιάζουν πολλοί -αιρετοί- από την σημερινή συνεδρίαση, η Ε τ Ο πάντως θα είναι εκεί για να καταγράψει την συνεδρίαση -τουλάχιστον-, αφού η απ’ ευθείας μετάδοσή της αναβάλλεται για λίγο και λόγω τεχνικών δυσκολιών. Η αίθουσα κλιματίζεται, η συμμετοχή σας είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

 

Πρόσκληση 16o πρακτικό.sign