μαζί τους κι άλλοι φορείς, πολλοί απ’ το Λιτόχωρο
Τέσσερεις μέρες μετά το πανελλήνιο παλλαϊκό συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών που πλημμύρισε και την Κατερίνη, η Πλατεία Ελευθερίας γέμισε και απόψε με πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, των ιδιωτικών υπαλλήλων και άλλων φορέων, διατηρώντας την φλόγα της διαμαρτυρίας και της απαίτησης για πλήρη διαλεύκανση, Δικαιοσύνη και πλήρη καταλογισμό ευθυνών για την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία. Την ίδια ώρα, παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνταν σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στην Αθήνα, μπροστά στην Βουλή, ενώ στο κοινοβούλιο συνεχιζόταν η συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Η αποψινή, δεν ήταν η τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας και σειρά έχουν τώρα αυτές που θα γίνουν μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της Κατερίνης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το οργισμένο αγωνιστικό ποτάμι του λαού δε γυρίζει πίσω! Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους και ο λαός της Κατερίνης κάνανε καθαρό οτι τον αγώνα αυτόν θα το φτάσουν μέχρι τέλους. Μέχρι να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, μέχρι να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννάνε καθημερινά νέα Τέμπη.
“Το μάθημα οι δάσκαλοι αυτές τις μέρες το κάνουν τόσο στην τάξη, όσο και στο δρόμο του αγώνα” τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, ενώ δανειζόμενη τους στίχους του Τ. Λειβαδίτη έδειξε το δρόμο, λέγοντας “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο”.
“Το συνταξιουχικό κίνημα βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό των Σωματείων και θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται”, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας.
“Τα δάκρυα έγιναν οργή”, τόνισε η πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, ενώ συνέχισε λέγοντας οτι “το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο και έχει συγκεκριμένους ενόχους. Όλες οι κυβερνήσεις, πιάνοντας η μια το νήμα από την άλλη, έχουν την ευθύνη της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις οδηγίες της ΕΕ προχώρησαν στην πλήρη απελευθέρωση του σιδηρόδρομου, στην κατάτμησή του και τελικά στην ιδιωτικοποίηση του πιο κερδοφόρου κομματιού (…) Με την καρδιά φλογισμένη και πιστοί στον όρκο που δώσαμε δύο χρόνια πριν, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Απέναντι στην πολιτική που γεννά καθημερινά νέα Τέμπη επιλέγουμε τις ζωές μας”.
Το συλλαλητήριο χαιρέτισαν η Ομάδα Γυναικών Λιτοχώρου, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Attacka, η Ομάδα Γυναικών Κατερίνης, το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου.
Στη συνέχεια ακολούθησε μαζική μαχητική πορεία όπου το σύνθημα “ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία”, δόνησε τους δρόμους της πόλης.
5/3/25
Σωματεία και Φορείς Πιερίας