Το ενδεχόμενο παραμένει στο επίπεδο της ανεπιβεβαίωτης πληροφορίας, αφού τίποτα δεν προέκυψε για το θέμα από την 28η Οκτωβρίου ως σήμερα, αν και το σημερινό δελτίο Τύπου…
Το ενδεχόμενο παραμένει στο επίπεδο της ανεπιβεβαίωτης πληροφορίας, αφού τίποτα δεν προέκυψε για το θέμα από την 28η Οκτωβρίου ως σήμερα, αν και το σημερινό δελτίο Τύπου του μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κου Γεωργίου, αναφέρεται στο “ενδεχόμενο της δημιουργίας δομής προσφύγων στα βοηθητικά κτίρια της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου”, ως θέμα της σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η σύσκεψη για την οποία πρώτη ενημέρωσε η ΕτΟ, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του σεβασμιωτάτου και αποτέλεσμά της ήταν η κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων, κατά της -πιθανής- φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο του πρώην ΨΝΠΟ, αφού η περιοχή και οι εγκαταστάσεις είναι πολλαπλώς ακατάλληλες, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προστατευτεί η σημασία και η ιστορικότητα της Μονής.
Πέρα από την συνηθισμένη -για τον σεβασμιώτατο- χρήση του “Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου”, αντί του “πρώην ΨΝΠΟ”, στο δελτίο Τύπου για την σύσκεψη, καμία άλλη συζήτηση δεν υπήρξε, ούτε για τις προθέσεις του Δήμου Κατερίνης για αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου, στην σύσκεψη, στην οποία δεν προσκλήθηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινή συνισταμένη των Αρχών της Πιερίας
η αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής μεταναστών
στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου
Πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας η σύσκεψη θεσμικών φορέων που συγκάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με θέμα το ενδεχόμενο της δημιουργίας δομής προσφύγων στα βοηθητικά κτίρια της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης Κων/νος Λιακόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης,
Αξίζει να σημειωθεί ότι τονίστηκε από όλους η σπουδαιότητα της Μονής ως αρχαίο θρησκευτικό μνημείο της Ορθοδοξίας το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και τις τύχες του Ελληνισμού κατά τη βυζαντινή και νεότερη ιστορία. Επίσης, τονίστηκε η ακαταλληλότητα του τόπου λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών. Έπειτα από αυτά, όλοι κατέληξαν στην πολλαπλή ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου για τη φιλοξενία προσφύγων.
Κατόπιν αυτού, και μέσα σε απόλυτο πνεύμα ενότητας επισημάνθηκε ότι η φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται με όρους ανθρωπισμού, ευθύνη, οργάνωση και μέθοδο.
Παράλληλα, όλοι οι παρόντες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει για το συγκεκριμένο θέμα.