“Έσπειραν ανέμους καταστολής

θα θερίσουν θύελλες αντίστασης,

έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές”

 

 

 

Η Επιτροπή Φοιτητών Κατερίνης έδωσε μαχητική απάντηση στην ένταση της καταστολής με μια πολύ δυναμική και μαζική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην Πλατεία Σιντριβανίου, έφτιαξαν το δικό του πανό που έγραφε “Έσπειραν ανέμους καταστολής – θα θερίσουν θύελλες αντίστασης, έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές” και μοίρασαν την ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Φοιτητών Πιερίας με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των φοιτητών, καλώντας το λαό της πόλης να καταδικάσει την τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία.

Ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης, με παλμό και συνθήματα. Οι φοιτητές μαζί με τους μαθητές και του εργαζόμενους που βρέθηκαν στο πλευρό τους βροντοφώναξαν “έξω τα ΜΑΤ απ τις σχολές”, “η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει”.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε το το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας “Η πρωτοπορία” και αντιπροσωπεία από το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νόμου Πιερίας.

 


 

                                                                                     11-Μαρτ-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

«Κύριε Μητσοτάκη είστε ο θύτης και ο κατηγορούμενος»

 

Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επέμβαση της αστυνομίας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 

Η αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, τα ξημερώματα και ενώ οι φοιτητές είχαν εξαγγείλει τη λήξη της κατάληψης για σήμερα στις 11:00, αποτελεί άλλη μια αντιδημοκρατική πρόκληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τι εξυπηρέτησε άραγε μια τέτοια αχρείαστη ενέργεια, δεδομένου ότι η κατάληψη της πρυτανείας είχε ουσιαστικά τελειώσει, χάρη στο διάλογο που προηγήθηκε εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας;Η απάντηση είναι προφανής· στην αναστήλωση του καταρρακωμένου γοήτρου της κυβέρνησης, ενόψει της αυριανής απολογίας του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Αυτοί που έσπειραν διχασμό, αστυνομοκρατία, ξυλοφόρτωμα των νέων και διαστρέβλωση, θερίζουν τώρα τις θύελλες της αποδοκιμασίας.Όλους αυτούς δεν μπορείτε να τους «εκκενώσετε» κύριε Μητσοτάκη.  Γιατί στο πρόσωπο και στην κραυγή «Πονάω» του νεαρού που χτυπήθηκε ανηλεώς από τους πραιτοριανούς σας στη Νέα Σμύρνη, οι πάντες αναγνώρισαν τον εαυτό τους – θύματα της πολιτικής σας.

Μην ψάχνετε λοιπόν για αντιπερισπασμούς. Εσείς είστε ο εμπνευστής της επίθεσης εναντίον της κοινωνίας και της νεολαίας. Εσείς κύριε Μητσοτάκη είστε ο θύτης και ο κατηγορούμενος.