“… καταφέραμε να μετατρέψουμε

έναν σκουπιδότοπο

σε ένα οικοτουριστικό πάρκο, αλλά όχι μόνο…” – και μετά …το ξεκαταφέραμε – τι, που, πως, ποιος, γιατί, αύριο στην Ε τ Ο

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012, ενταύθα.

Δήλωσαν:

 

“Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Την προσπάθεια αυτή την αγκαλιάσαμε τρεις-τέσσερις άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά: ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αλλά και εγώ, προσωπικά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε να μετατρέψουμε αυτή την περιοχή, από έναν σκουπιδότοπο σε ένα οικοτουριστικό πάρκο, αλλά όχι μόνο.

… θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε. Και να είστε βέβαιοι ότι στα όποια προβλήματα τυχόν αντιμετωπίσετε από εδώ και πέρα θα έχετε συμπαραστάτες τουλάχιστον εμένα, τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.”


“Η Ιστορία διδάσκει. Και διδάσκει ότι αν παρακολουθούσαμε το πότε αναπτύχθηκε η Ελλάδα, θα βλέπαμε ότι αναπτύχθηκε αξιοποιώντας ό,τι το παραγωγικότερο υπήρχε.

Πριν από χρόνια, θυμάμαι τον μακαρίτη τον πατέρα μου που ήταν ψαράς, ερχόταν εδώ στο Παπαπούλι, που ήταν ένα φυσικό σημείο ιχθυοπαραγωγής. Το Παπαπούλι, χρόνο με τον χρόνο, εγκαταλείφθηκε, και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε μέχρι πρότινος, όταν είχε γίνει σκουπιδότοπος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σ’ αυτούς που είχαν αυτή την ιδέα για αξιοποίηση του χώρου, αξίζουν συγχαρητήρια σ’ αυτούς οι οποίοι τους βοήθησαν και θα αξίζουν συγχαρητήρια στην τοπική κοινωνία, εάν αγκαλιάσει αυτόν τον τόπο και αυτό το πάρκο, έτσι όπως δημιουργείται, διότι θα είναι αμοιβαία η ωφέλεια και για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη μονάδα.

Σκεφτείτε ότι έχουμε πάρα πολλές επισκέψεις από τα σχολεία όπου αναπτύσσουν περιβαλλοντικές τάξεις, θα συνεχίσουν να έρχονται εδώ στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα δίνουν μια ζωντάνια στους Νέους Πόρους, μια περιοχή που έχει ζωή και κίνηση μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εμείς από τη δικιά μας τη μεριά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά. Εύχομαι «καλές ψαριές»!”


 

“Αυτή η προσπάθεια εδώ που έγινε, εκτός από το γεγονός ότι όλοι πρέπει να στηρίξουμε και όλοι να βοηθήσουμε, θα πρέπει να είναι και βιώσιμη. Διότι χωρίς βιωσιμότητα δεν μπορεί να συνεχίσει τίποτα. Να συγχαρώ, λοιπόν, όλους αυτούς που συνέλαβαν αυτή την ιδέα σε μια περίοδο που πραγματικά η οικονομία της χώρας μας δοκιμάζεται.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις ικανότητες του ενός εκ των επενδυτών …  και πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησαν, θα συνεχιστεί. Συγχαρητήρια και πάλι. Είμαστε δίπλα σας και εμείς ως επιμελητήριο και ο βουλευτής και ο δήμαρχος.”


“Θέλω να πιστεύω ότι το πάντρεμα αυτό που επιχειρείται, το πάντρεμα μιας ήπιας ανάπτυξης, μιας πρωτοπόρας ανάπτυξης με μια περιοχή που διαθέτει πλούσιους φυσικούς πόρους, δηλαδή θάλασσα, ήλιο και βουνό, αυτά λοιπόν μπορούν να παντρευτούν και να αποδώσουν τα μέγιστα.”


 

 

Γιατί στην Πιερία ότι προκύπτει από ειδικούς,
εγκρίνεται όπως πρέπει,
έχει στρατηγικό σχέδιο-master plan, εγκεκριμένο κι αυτό,
το σχεδιάζει, το λειτουργεί και το διαχειρίζεται ειδικό προσωπικό
και είναι πανελλαδικά πρωτοπόρο και με απίστευτη ωφέλεια και για την τοπική κοινωνία
και για την χώρα ολόκληρη…
αποτυχαίνει
και -αντιθέτως-
ευδοκιμεί η πάσα μία βλακεία,
επιπέδου “Πανεπιστήμιο Μυθολογίας-Ολύμπου-Πιερίων-Παγκοσμιότητας”
που “σέρνεται” μια δεκαετία χωρίς καμία επίσημη διαδικασία,
πριν σιωπηλά εγκαταλειφθεί;;;
Τι κάνουν λάθος οι ειδικοί;
Τι λάθος κάνουμε εμείς οι μη ειδικοί, αλλά κάτοικοι του τόπου;
Τι μας κρύβουν μόνιμα οι άρχοντές μας και οι αρμόδιες Αρχές;
Αν περιμένετε τις απαντήσεις απ’ αλλού… μάταια θα περιμένετε.
Αύριο την Ε τ Ο.
Που αλλού;;;