Ένας αντιπρόεδρος, μία επίσκεψη

δύο δελτία, καμία δέσμευση

1-0 η Μάνη (στα δελτία) – πήγε επιτόπου (με τον αντιπρόεδρο)

 

 

 

 

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου:
Με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νικόλαο Δούκα στις περιοχές που χτύπησε το χαλάζι

 

Στη Νέα Έφεσο υποδέχθηκε η κυρία Μάνη τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Δούκα, ο οποίος μετά τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, ανταποκρίθηκε στο αίτημα και επισκέφτηκε χθες την Πιερία.

Εκεί είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά, ιδίοις όμμασι, το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες της περιοχής και ιδίως στις καλλιέργειες ακτινιδίων.

Η κυρία Μάνη ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε ότι θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα η όλη διαδικασία προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Ο κύριος Δούκας διαβεβαίωσε τους αγρότες που παρευρέθησαν ότι η καταγραφή των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει άμεσα και ότι κάθε δίκαιο αίτημα θα ικανοποιηθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνεδρίαση στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, όπου συζητήθηκε τόσο η πορεία των εκτιμήσεων όσο και άλλα ζητήματα που άπτονται του Οργανισμού.

 

 

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Νίκος Δούκας, που συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, μετά από πρόσκλησή της, την Τρίτη 15 Ιουνίου και προήδρευσε στη συνάντηση εργασίας, που ακολούθησε, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πιερίας, με την παρουσία τοπικών φορέων, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, συλλόγων και ενώσεων της Πιερίας, για σειρά ζητημάτων, που αφορούν τους αγρότες της περιοχής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές χαλαζοπτώσεις στην Πιερία.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημερώθηκε εκτενώς από τους αγρότες και παραγωγούς  για τα προβλήματα που προέκυψαν στις  καλλιέργειες της περιοχής από τη σφοδρή χαλαζόπτωση. Οι αγρότες  ζήτησαν τη στήριξη του οργανισμού και επεσήμαναν το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των προβλεπόμενων αποζημιώσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε, μεταξύ άλλων, ανταλλαγή απόψεων, περί επιδοτήσεων, αποζημιώσεων, αντιχαλαζική προστασία, κ.ά., με τον κ. Δούκα να εκφράζει τη στήριξη του ΕΛΓΑ στον αγρότη και την κατανόησή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, εστιάζοντας στην αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία του Οργανισμού, μέσα από την αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, αφού  ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη συνάντηση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάντα το βλέμμα μας στραμμένο στις ανάγκες των παραγωγών και των αγροτών μας. Η Π.Ε. Πιερίας θα είναι αρωγός στο συνολικό αίτημα όλων για την υποβολή και διεκδίκηση της αποζημίωσης από τον αρμόδιο φορέα, ΕΛΓΑ. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε τα ζητήματα που αναφύονται να λυθούν όσο πιο άμεσα γίνεται».

Τέλος, όλες οι πλευρές  συμφώνησαν να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με στόχο την άμεση επίλυση των αγροτικών ζητημάτων  που προκύπτουν  προς όφελος των αγροτών.