Το ΚΙΝΑΛ αποκτά νέο πρόεδρο

εκλογές 5ης Δεκεμβρίου 2021

τα προγνωστικά δείχνουν… τον δεύτερο γύρο

 

 

 

 

Σε 840 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 11 στην Πιερία (τρία εξ αυτών στο Δήμο Δίου-Ολύμπου), συν 22 σε πόλεις του εξωτερικού, τα μέλη του ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν αύριο για την ανάδειξη νέου προέδρου, μετά τον ξαφνικό θάνατο της  Φώφης Γεννηματά. Αν κανείς από τους έξι υποψηφίους δεν συγκεντρώσει στις αυριανές εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία (50% +1 των ψήφων), οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, και πρόεδρος θα αναδειχτεί όποιος εξασφαλίσει τη σχετική πλειοψηφία, δηλαδή όποιος είναι πρώτος σε ψήφους.

Οι έξι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά):
Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7μμ. Μπορεί – αν χρειαστεί- να δοθεί παράταση.

Για την ταυτοποίησή τους οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε αστυνομική ταυτότητα, είτε διαβατήριο είτε δίπλωμα οδήγησης. Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Χρήσιμες Ερωταπαντήσεις για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Από τα μέσα Νοεμβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού αποτελούμενη από τον Συντονιστή Κώστα Κιτιξή και τους εκπροσώπους των υποψηφίων Χρήστο Στεφόπουλο (Νίκος Ανδρουλάκης), Άρη Κασιμίδη (Χάρης Καστανίδης), Αστέριο Φαρμάκη (Ανδρέας Λοβέρδος), Γιώργο Χιονίδη (Γιώργος Παπανδρέου) και Κατερίνα Τσιαμπέρα (Παύλος Χρηστίδης) κατέληξαν στην συγκρότηση των Εφορευτικών Επιτροπών που θα στελεχώσουν τα 11 εκλογικά κέντρα σε όλο τον Νομό.

Για τις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και πιθανότατα και την Κυριακή 12 του μήνα, ενημερώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του Κινήματος Αλλαγής.

Η ενημέρωση αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές, καθώς και τις 10 πόλεις και χωριά του νομού όπου θα στηθούν κάλπες.

Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής  αναφέρει ότι “στις εκλογές αυτές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής” και διευκρινίζει: “Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής, ορίζονται όσες και όσοι συμφωνούν με τις αρχές και τις επιδιώξεις του κινήματος. Κατά τη διαδικασία των εκλογών όποια/ος δεν είναι ήδη μέλος, υποβάλλει αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος και δηλώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος. Μέλη ή φίλοι μπορούν να εγγραφούν Ελληνίδες/Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαπές/οί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν μπορούν να εγγραφούν μέλη ή φίλοι όσες και όσοι συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα ή σε φορείς με στόχους που έρχονται σε αντίθεση με το Κίνημα Αλλαγής”.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητη η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού ταυτότητας. Το κόστος συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι 3 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής θα διεξαχθούν στην Πιερία :

α/α Δήμος Εκλογικό Κέντρο
1 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (Ισόγειο)
2 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης  (α όροφος)
3 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Δημαρχείο Κάτω Μηλιά
4 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Πρώην Κοινότητα Ρητίνης
5 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΕΠ Βασ. Γεωργίου, Κορινός
6 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ Δημαρχείο ΚΕΠ Λιτόχωρο
7 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ Δημαρχείο Λεπτοκαρυά
8 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ Δημαρχείο Αίθουσα Δ.Σ. Κονταριώτισσα
9 ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Δημαρχείο Αιγίνιο
10 ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Δημαρχείο Κίτρος Πιερίας
11 ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Δημαρχείο Μακρύγιαλλος