Χωρίς προβλήματα

και με καλό καιρό

οι εκλογές για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

 

 

 

Στην κωμόπολη της 10ης κατά σειρά τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα (Νοέμβριος 1974), η εφορευτική επιτροπή του Λιτοχώρου άνοιξε το εκλογικό κέντρο αξημέρωτα. Έλεγξε το υλικό της, αναλογικό και ηλεκτρονικό και -λίγα λεπτά μετά- στις 7.08πμ, ψήφισε ο πρώτος εκλογέας του επόμενου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ήταν το μέλος του Κινήματος και δικαστικός αντιπρόσωπος της εφορευτικής επιτροπής Γιώργος Μανίκας, οπότε βεβαιώθηκε και ότι η διαδικασία -ειδικά το ηλεκτρονικό της μέρος- δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και -όσο ξημέρωνε και ζέσταινε η μέρα- η προσέλευση πύκνωνε. Ταυτόχρονα, οι πρώτες ψήφοι γέμιζαν τις κάλπες σε Λεπτοκαρυά και Κονταριώτισσα.

Ο καλός καιρός και η απουσία δυνατότητας ηλεκτρονικής ψήφου συνέβαλαν στην προσέλευση μεγάλου αριθμού εκλογέων, τοπικά και πανελλαδικά, ενώ κανένα πρόβλημα δεν εντοπίστηκε στα 11 εκλογικά κέντρα της Πιερίας. Οι πρώτες “ουρές” εμφανίστηκαν κοντά στο μεσημέρι, αλλά τα μέτρα κατά τη πανδημίας έγιναν σεβαστά και εφαρμόστηκαν και λόγω των οδηγιών από τα κεντρικά.

Η ερώτηση “είστε μέλος;” συγκίνησε πολλούς σήμερα, όπως το μέλος που απάντησε “ποια ταυτότητα θες; έχω και μερικές πολύ παλιές, με υπογραφή Ανδρέα Παπανδρέου…” Η ψηφοφορία έδωσε την ευκαιρία και για ανταμώματα παλιών και νεότερων συντρόφων, ενώ η ηρεμία και συντροφικότητα δεν μειώνουν -σε καμία περίπτωση- τον εντονότατο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων που κατέλαβε τις τελευταίες μέρες και τους υποστηρικτές τους.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7μμ και -αν χρειαστεί- μπορεί να δοθεί παράταση.