Και στο σκοτάδι

και στην άγνοια;;;;;

φτάσαμε οι συνδικαλιστές να υπερασπίζονται τους πρόσφυγες κι εγώ να είμαι μόνιμα με την απορία πως η Ιερά Μητρόπολή μας κάνει ιεραποστολές στην Αφρική και ενισχύει εκεί, αλλά δεν ασχολείται με την Αφρική εδώ…

 

 

 

 

 

«Άνθρακας ο θησαυρός»
για τη διαχείριση του προσφυγικού μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στο Δήμο Κατερίνης.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ανακοινώσει ότι «από 16 Απριλίου 2022, οι θέσεις του προγράμματος στέγασης “ESTIA II” θα περιοριστούν σε 10.000 από 27.000 που διέθετε το 2021, λόγω της βελτιωμένης διαχείρισης του Μεταναστευτικού, με προοπτική το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022».

 Με λίγα λόγια η κυβέρνηση της ΝΔ πετάει στο δρόμο τους ξεριζωμένους πρόσφυγες, χωρίς όμως να έχει δώσει καμία διευκρίνιση για την μετέπειτα προστασία των διαμενόντων στα διαμερίσματα του προγράμματος και επιπλέον έχει αφήσει στο «σκοτάδι» τις οικογένειες που είναι ενταγμένες σε αυτό, αφού εδώ και ενάμιση μήνα τρεις οικογένειες προσφύγων από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό που διαμένουν στην Κατερίνη, ζούνε χωρίς ρεύμα, με ευθύνη και της αρμόδιας υπηρεσίας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους.

Επιπλέον κανένας αρμόδιος δεν τους έχει ενημερώσει (όπως προβλέπει το πρόγραμμα) γιατί τους έκοψαν το ρεύμα ή για την πορεία της αίτησης ασύλου που έχουν υποβάλλει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αφήνοντάς τους να ζούνε στην ανασφάλεια για το τι θα απογίνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν όλες οι κυβερνήσεις που υλοποιούν απαρέγκλιτα την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης.

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • Να επανασυνδεθεί το ρεύμα στα σπίτια των προσφύγων που αναίτια και αδικαιολόγητα τους έχει διακοπεί εδώ και ενάμιση μήνα.
  • Να δοθεί άσυλο σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι εστίες πολέμου, εμφυλίων, υπό κατοχή ή είναι θύματα αντιδραστικών καθεστώτων και κινδυνεύει η ζωή τους. Να εξασφαλιστούν γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου μέσω πρόσληψης αναγκαίου προσωπικού.
  • Να εξασφαλίζονται ιατρική περίθαλψη, εμβολιασμοί προσφύγων και μεταναστών, πρόσβαση των παιδιών τους στην εκπαίδευση, χωρίς εμπλοκή των ΜΚΟ και με την απαραίτητη στελέχωση όλων των σχετικών υπηρεσιών.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, στα εκατομμύρια πρόσφυγες παγκόσμια, σε όλους τους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των διωγμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων όπου γης, που έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των πάνω από 100 εκατομμυρίων.

Καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες συναδέλφους μας στα σωματεία μας, δίνουμε αγώνα για την οργάνωση των ταξικών μας αδελφών σε όλα τα συνδικάτα. Αντιπαλεύουμε το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και τον φασισμό.

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία ή χώρα καταγωγής, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Τα αφεντικά προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια ανάμεσά μας, για να θησαυρίζουν από την εκμετάλλευσή μας. Οι συνάδελφοι μας πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα της πιο αχαλίνωτης εργοδοτικής αυθαιρεσίας, είναι αντιμέτωποι με απαράδεκτες διακρίσεις, την άδικη νομοθεσία σε βάρος τους και την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

 

 

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας