Δεν το βλέπει κανείς;;;

ούτε το αρμόδιο Λιμενικό Ταμείο;

ο έχων καταγγείλει τα πάντα πρόεδρος της κοινότητας???

 

 

 

Ενώ ακούμε χρόνια τώρα για υδατοδρόμιο ή υδατοδρόμια στην Πιερία, ενώ ανακοινώνονται προθέσεις και προσπάθειες για την αναβάθμιση των λιμένων της (στους οποίους συμπεριλαμβάνουν και τα αλιευτικά καταφύγια), το αλιευτικό καταφύγιο του Πλαταμώνα ρημάζει και καταρρέει και είναι ήδη μια επικίνδυνη περιοχή, με εικόνα απαράδεκτη και άσχετη εντελώς με θέρετρο πολυδιαφημισμένο.

Η εγκατάλειψη είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και η υποδομή του καταφυγίου έχει πλέον καταργηθεί από τον χρόνο και την αδιαφορία. Από τα παγκάκια και τα πυροσβεστικά μέσα ως και κάποια πολύτιμα και πανάκριβα βοηθήματα, όπως οι μονάδες που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό στα σκάφη, οι οποίες τοποθετήθηκαν εκεί πριν πολλά χρόνια και για κάποιον άγνωστο λόγο, αφού αφορούν σκάφη αναψυχής που εξυπηρετούνται από την διπλανή μαρίνα. Ογκώδης και επικίνδυνος μηχανισμός για την ανέλκυση σκαφών στην προκυμαία σαπίζει απροστάτευτος και -όπως αποδεικνύει ο χρόνος- δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ο χώρος της προκυμαίας και η γύρω περιοχή κρύβει μικρούς και μεγάλους κινδύνους, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικους. Η δε ανεξέλεγκτη συνύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, μόνο σε μαύρες σκέψεις μπορεί να βάλει όποιον αντικρύσει την κατάσταση από κοντά.

 

Η κορυφαία όμως απόδειξη για το επίπεδο αδιαφορίας που καταδίκασε το αλιευτικό καταφύγιο σε πλήρη μαρασμό είναι η εικόνα του πυροσβεστήρα που σκούριασε τόσο ώστε να διαλυθεί, ευτυχώς χωρίς έκρηξη και παραμένει εκεί και αποσυντίθεται, όπως και τα υπόλοιπα πυροσβεστικά μέσα. Το λιμανάκι των ψαράδων του Πλαταμώνα είναι κυριολεκτικά γυμνό μπροστά στον κίνδυνο μιας πυρκαγιάς σε σκάφος ή στην υποδομή. Ευτυχώς οι ψαράδες διαθέτουν τα δικά τους, όπως είναι υποχρεωμένοι.