Τι μοιάζει με ζωγραφιά(;;;)

και ποιους παίρνετε στα σοβαρά

μέρος 1ον: η συνηθισμένη, γενική, θετική ματιά

 

 

 

 

 

 

Ο καθένας μας βλέπει ό,τι θέλει, όπως το θέλει.

Κι όταν το βλέπει για τον εαυτό του, το πρόβλημα είναι μικρό.

Ατομικό. Ελάχιστο. Ανεπαίσθητο.

Όταν όμως “ό,τι θέλει βλέπει” για να το μεταφέρει σε πολλούς… υπάρχει πρόβλημα. Όταν η καταγραφή έχει σκοπό την Ενημέρωση και την Πληροφόρηση, δεν ισχύει το “ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή”. Απαγορεύεται κιόλας. Ως παραπληροφόρηση. Αλλά … υπάρχει παντού.

Το γεγονός ότι και η παραπληροφόρηση είναι γενικευμένη, ότι την εκμεταλλεύεται πλήρως η κάθε διοίκηση και το κάθε συμφέρον και πλασάρεται με το ελκυστικότερο περιτύλιγμα -την καλή σας διάθεση και προαίρεση και έναν κάποιο σχεδόν υγιή τοπικισμό-, δεν πρέπει να μας επιβάλλει την αδράνεια. Ίσα-ίσα, όταν το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί και επικρατήσει πλήρως, τότε επιβάλλεται ακόμη περισσότερο η λύση του. Η δράση μας κι η αντίδρασή μας.

Ρίξτε σήμερα μια ρομαντική ματιά στο θέρετρό μας κι από αύριο δείτε πως το ίδιο θέαμα μπορείτε να το αντικρίσετε από εντελώς διαφορετική σκοπιά. Αν σας ενδιαφέρει να δείτε από την άλλη σκοπιά και να αντικρίσετε την πραγματικότητα. Αλλιώς μείνετε να ψυχαγωγείστε με νέες παραλίες, παραδείσους, Ντουμπάι και διάφορα θεσσαλικά πράσινα άλογα.