Ο παιδεραστής βιαστής “φάτσα-κάρτα”

της 11χρονης, στην Κατερίνη

γνωρίζετε κάτι;

 

 

 

 

 

 

Με σημαντική καθυστέρηση και με τα λιγότερα δυνατόν στοιχεία για την πράξη και τον χρόνο της και μια λακωνική επεξήγηση της ανάγκης δημοσιοποίησης, η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε σήμερα την ταυτότητα και φωτογραφίες του 30χρονου αλλοδαπού που βίασε 11χρονη, στις 9 Αυγούστου 2022, στις 9.30 περίπου το βράδυ, στην πλατεία Μακεδονίας, στο κέντρο της Κατερίνης.

Το θλιβερό περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κατερίνης, με ερώτηση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και αποτέλεσε σημείο τριβής και αφορμή αντιπαράθεσης -και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου- της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σάββα Χιονίδη και του δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ε τ Ο, σε βάρος του αλλοδαπού δεν ασκήθηκε απλώς δίωξη, αλλά συνελήφθη λίγο μετά τον βιασμό της ανήλικης. Άγνωστο παραμένει το γιατί απαιτήθηκαν 76 μέρες προκειμένου οι διωκτικές αρχές να δημοσιοποιήσουν τα απαραίτητα, προκειμένου να συλλέξουν από το κοινό περισσότερα πιθανά στοιχεία για τον βιαστή και το παρελθόν του, πριν την σύλληψή του.

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

 

Πρόκειται για τον:

(επ) SHAIKLY (ον) OMAR του MOHAMMED και της BUSHRA.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23510-46633 και 23510-46632 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 20 Απριλίου 2023. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στον Νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.