Αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες

επισήμως και ανεπισήμως

σε Βίτσι και Γράμμο – αποκλειστικό – κοινή αποστολή ArmyVoice/Εφημερίς του Ολύμπου – τι πραγματικά συνέβη και τι περιγράφει η ΕΑΑΣ σε σημερινό δελτίο Τύπου!!!

 

 

Στην ανακοίνωσή του της 19ης Ιουλίου 2023, το ΔΣ της ΕΑΑΣ έκανε γνωστό “… ότι κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ/ΕΑΑΣ ο εορτασμός των επετειακών εκδηλώσεων για τους πεσόντες σε Γράμμο και Βίτσι , θα τελεστεί στις 27 Αυγούστου2023 ημέρα Κυριακή και ώρα 09:30 σε Γράμμο και Βίτσι παράλληλα. Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στο Βίτσι.”

Στο Βίτσι πήγε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ και πολλά στελέχη της.
Το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, Σάββατο 26 Αυγούστου, πρόεδρος και στελέχη επισκέφτηκαν το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και έκαναν μια στάση για να καταθέσουν στεφάνι και να φωτογραφηθούν σε μνημείο για οκτώ άνδρες της Χωροφυλακής, “κατακρεουργηθέντων υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών την 1-9-1946”, εκτός του Πάρκου.

Την επομένη, τον ανεπίσημο εορτασμό στην Βούρμπιανη Ιωαννίνων τίμησε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ και άλλων οργανώσεων αποστράτων, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας των “Σπαρτιατών”, Διονύσης Βαλτογιάννης, ένας τοπικός εκπρόσωπος της “ΝΙΚΗΣ”, ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κος Ανδρέας (φυσικά), ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας -επίσης- της ΧΑ, Κων. Μπαρμπαρούσης και ο “κος Φατσέας Ιωάννης, από Χανιά, Κρήτη–η Κρήτη ευγνωμονούσα”, άνευ λοιπών στοιχείων… Πρόκειται για τον γνωστό πια ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, Τζων Φατσέα, σύνδεσμο της CIA με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

 

Οι πανηγυρικοί που εκφώνησαν στους δύο εορτασμούς ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ ήταν οι ίδιοι και μπορείτε να τους παρακολουθήσετε στο βίντεο, τον πλήρη πανηγυρικό όπως εκφωνήθηκε στην τελετή στη Βούρμπιανη σε αντιπαραβολή με το …βολικό τμήμα -περί συμφιλίωσης- που καταγράφηκε από τον πανηγυρικό στο Βίτσι και δημοσιεύτηκε στα ΜΚΔ. Στην Βούρμπιανη δεν υπήρχε καν ο διαχωρισμός της τελετής σε επίσημη και ανεπίσημη/μετά το πέρας της επίσημης. Έτσι, όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί, τιμητές και προσκυνητές κατά τον αντιπρόεδρο, μετείχαν ομοθυμαδόν στην τελετή και έτσι έψαλλαν στο τέλος και τον Εθνικό Ύμνο. Και διαφωνία δεν υπήρξε καμία στο ότι συμφιλίωση δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ, αν οι … ένοχοι δεν ζητήσουν μια τυπική -έστω- συγνώμη.

Όλα αυτά, με τις συνηθισμένες ακροδεξιές θεωρήσεις της Ιστορίας, περί τιμής στους ήρωες νεκρούς και της εμπνευσμένης σύνδεσης των γεγονότων του 1949 με την αντικομμουνιστική υστερία του κου Ανδρέου, τον γάμο των ομοφυλοφίλων, το …ΠΑΜΕ, τα πάρκα εθνικής συμφιλίωσης, την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το γιατί ενηγκαλίσθησαν και αλληλοασπάσθησαν Βαφειάδης και Τσακαλώτος και ό,τι χαϊδεύει τ’ αυτιά των ακρότερων της ακροδεξιάς.

ΟΛΑ αυτά με την συμμετοχή και την επιβράβευση αποστράτων, η Ένωση των οποίων είναι μονίμως υπό την αιγίδα του αρμόδιου με την εθνική άμυνα Υπουργείου της Ελληνικής Δημοκρατίας…

 

“Άλλα λόγια… “

Σήμερα, 30 Αυγούστου 2023, η ΕΑΑΣ δημοσίευσε δελτίο Τύπου στο οποίο περιγράφει μια άλλη δική της πραγματικότητα, άσχετη εντελώς απ΄ όσα συνέβησαν στον επίσημο και τον ανεπίσημο εορτασμό. Πχ από το εκτενές κείμενο του δελτίου απουσιάζει η λέξη που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και φέτος: “κομμουνιστοσυμμορίτες”. Φυσικά, καμία αναφορά ΔΕΝ γίνεται στο γεγονός της παρουσίας χρυσαυγιτών και στους δύο εορτασμούς. Και αν στον επίσημο υπήρχε το άλλοθι του …”μετά το πέρας της τελετής”, στον ανεπίσημο εορτασμό, ο Μπαρμπαρούσης συμμετείχε σε όλα τα μέρη της. Όπως και ο “κος Φατσέας Ιωάννης, Χανιά-Κρήτη”. Στα βίντεο του ρεπορτάζ μπορεί κανείς, άνετα και με στοιχεία, να κρίνει τι συνέβη και τι περιγράφει το άσχετο με την πραγματικότητα δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ. Το οποίο συνοδεύουν μόνο φωτογραφίες και κανένα βίντεο. Ενώ στον χώρο και των δύο εκδηλώσεων βιντεοσκοπούσαν δεκάδες συμμετέχοντες ΚΑΙ στελέχη της ΕΑΑΣ. Και του Μπαρμπαρούση.

 

κλικ στην εικόνα για να δείτε το δελτίο Τύπου

 

 

Ενδεικτικό της υποκριτικής και παραπλανητικής συμπεριφοράς των αποστράτων συνδικαλιστών είναι και το -σε πλήρη αντίθεση με το δελτίο Τύπου και τα περί εθνικής συμφιλίωσης- post του διευθύνoντα συμβούλου της ΕΑΑΣ, Τάσου Φαραντάτου στο Fb. τηην μέρα της επετείου.

 

 

 

 

Μικρή … γραφική πινελιά

Όταν το δημοσιογραφικό συνεργείο των ArmyVoice και Εφημερίδας του Ολύμπου άφησε τελευταίο πίσω του την Βούρμπιανη, επιστρέφοντας στην παλιά εθνική Κοζάνης-Ιωαννίνων, στο τμήμα του ορεινού δρόμου Βούρμπιανης-Πυρσόγιαννης, ακολουθήθηκε από δύο αυτοκίνητα. Πιθανώς στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου, οι επιβάτες των δύο αυτοκινήτων, σε μικρή απόσταση από το δημοσιογραφικό αυτοκίνητο, πυροβόλησαν εν κινήσει τέσσερις φορές (πιθανώς “στον αέρα”). Όταν κατάλαβαν ότι -στην είσοδο της Πυρσόγιαννης- ότι οι …απρόσκλητοι σταμάτησαν και θα είχαν την ευκαιρία να τους φωτογραφήσουν, εξαφανίστηκαν εύκολα, γνωρίζοντας καλά τον τόπο τους.