Με τα τρακτέρ στην πλατεία

της Κατερίνης

Ιανουάριος αγροτικών κινητοποιήσεων και στην Πιερία – θα επιστρέψουν την Τετάρτη

 

 

 

 

 

Αγρότες της Πιερίας συγκεντρώθηκαν σήμερα για μερικές ώρες, με τα τρακτέρ τους, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και διεκδικώντας στήριξη του πρωτογενούς τομέα και προστασία έναντι της ακρίβειας και του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Οι αγρότες της Πιερίας, ταυτόχρονα με πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, παρέταξαν τα τρακτέρ στην πλατεία, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση οχημάτων και πεζών, όπως όμως προειδοποίησε -με δηλώσεις του- ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κατερίνης “Δήμητρα”, Δημήτρης Χαρισόπουλος, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες και τα τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα στην παλιά εθνική οδό Κατερίνης-Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη, η συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας θα επαναληφθεί, ενώ -πριν από λίγο- αγροτοσυνδικαλιστές συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον αρμόδιο υπουργό. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών πανελλαδικά θα ενταθούν τις επόμενες μέρες και -αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους- οι κινητοποιήσεις τους θα κορυφωθούν στα τέλη Ιανουαρίου, πριν την φετινή έκθεση Agrotica, στην Θεσσαλονίκη.