“Ανθισμένες Κερασιές”

και 1ο Adrenaline & Nature Festival

υπέρ του τουρισμού μας – δείτε τι και που

 

 

Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης.

Όταν το ποδήλατο συναντά τις κερασιές

 

Και το ποδήλατο έχει την τιμητική του στην καθόλα πρωτοπόρα δράση με αναφορά τις «Ανθισμένες Κερασιές Πιερίας», την οποία υλοποιείη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) με το προσωνύμιο «Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΤΡΙΑΣ», την Κυριακή 14 Απριλίου.

 Μεταξύ των δρώμενων της πρωτοβουλίας «Ανθισμένες Κερασιές» κατά την αντιστοιχία των «Ανθισμένων Διαδρομών-ΛευκάδιοςΧερν», που προωθεί σε περιοχές της χώρας ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού,το ποδήλατο έχει εξέχουσα θέση.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, το μεσημέρι, οι φίλοι του ποδήλατου θα έχουν την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα να περιδιαβούν τους κερασοφόρους ορίζοντες της Ράχης, σε μια γοητευτική διαδρομή απόλαυσης των όποιωνεικόνων και χρωμάτων που μοναδικά δημιουργεί η φύση με το πρώτο ανθισμένο φυτό της άνοιξης, την κερασιά.

Οι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στην «Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης» μέσω δήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 6980241390, θα μεταφερθούν μαζί με το ποδήλατό τους την Κυριακή στις 11:30 πρωί- ώρα αναχώρησης-από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και θα αποβιβαστούν στην είσοδο της Τ.Κ. Λόφου Κατερίνης, όπου και το σημείο εκκίνησης της ποδηλατοδιαδρομής.

«Φίλες και φίλοι. Ανεβείτε στη σέλα της ονειροπόλησης και φαντασίας και γίνετε συνοδοιπόροι και συμπορευτές σε ένα ακόμα γοητευτικό ταξίδι, ανάμεσα στην πανδαισία των δημιουργιών της αειφόρου πιερικής γης. Η  ¨Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης¨ αποτελεί μοναδική ευκαιρία με την οποία θα ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό κόσμο, όπως τον ανέδειξε ο πρωτομάστορας, η φύση. Ατομικά και οικογενειακά, με παρέα και φίλους ελάτε να γίνουμε κοινωνοί συνδυάζοντας τη φυσική κατάσταση μέσα από τις ξέγνοιαστες στιγμές που απλόχερα μας χαρίζει το ποδήλατο», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, επισημαίνει: «Η ποδηλατική δράση στη Ράχη μας προσφέρει αναμφίβολα πολύ έντονες συγκινήσεις, ευφάνταστες εικόνες, αλλά και γενναίες δόσεις οξυγόνου. Την καθιερώνουμε ως θεσμό, καθότι αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών μας για την περαιτέρω τουριστική ανέλιξη της Πιερίας. Επιπρόσθετα η ποδηλατάδα δίνει την ευκαιρία σε όλους μας για μια μοναδική δραστική εμπειρία γιατί έτσι μαθαίνουμε βιωματικά και εξερευνούμε τα αξιοθέατα του φυσικού περιβάλλοντος. Αλλά και γιατί αποτελεί μια πρόταση γνωριμίας με την ημιορεινή Πιερία και τις ομορφιές της» .

Η «Ποδηλατάδα στους Κερασώνες της Ράχης» οργανώνεται από την Πιεριφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον  Π.Ο.Τ.Α.Π. τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, υποστηρίζεται από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ» και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού «Ο Νικόλαος Λούσης».

Η συμμετοχή όλων είναι ελεύθερη.

 

 

Διήμερο φωτογραφικών δράσεωντου Π.Ο.Τ.Α.Π.

με σκηνικό φόντο τις «Ανθισμένες Κερασιές»

 

Με αφορμή την πραγμάτωση της άκρως ενδιαφέρουσας δράσης με την επωνυμία «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» που υλοποιούν ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο των «Ανθισμένων Διαδρομών-ΛευκάδιοςΧερν» του Ε.Ο.Τ., το διήμερο 13 και 14 Απριλίου 2024 στις κερασοφόρες περιοχές του Κολινδρού και της Ράχης αντίστοιχα, η φωτογράφηση θα έχει την τιμητική της.

Ο ΠΟΤΑΠ παράλληλα με τις εκδηλώσεις του διημέρου, δίνει βήμα έκφρασης και στους φίλους και εκφραστές των φωτογραφικών ενσταντανέ να αποτυπώσουν τα όσα θα διαδραματίζονται στην πρωτοβουλία με σκηνικό φόντο τις ανθισμένες κερασιές και όχι μόνο.

Η γοητεία των χρωμάτων που προσφέρουν απλόχερα  οι κερασιές, με κυρίαρχο το λευκό άνθος, αναμφίβολα μας συναρπάζουν όλους, «κλέβοντας» τα ανθρώπινα βλέμματα. Εικόνες που συγκινούν και αποτελούν πεδίο έκφρασης ποιητών και συγγραφέων, καθώς ζωγράφων αλλά και δημιουργών της κινηματογραφικής και φωτογραφικής τέχνης.

Επιθυμώντας ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής να αποτυπωθεί η δράση «Ανθισμένες Κερασιές» και στις δύο περιοχές της Πιερίας, γνωστοποιεί ότι υλοποιεί δράση ανάδειξης της καλύτερης φωτογραφίας, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν γνώστες και εραστές της τέχνης αλλά και επιστήμης της δημιουργίας εικόνων μέσω της αποτύπωσης του φωτός.

Οι εκφραστικότερες φωτογραφίες του διημέρου 13 και 14 Απριλίου 2024 θα επιλεγούν έτσι ώστε μαζί με τις επίσης επιλεγμένες φωτογραφίες του  τρέχοντα φωτογραφικού διαγωνισμού, θα αποτελούν το θεματολόγιο των ανάλογων εντύπων προβολής της αειφόρου και τουριστικής Πιερίας που θα ετοιμάσει ο Οργανισμός.

 Τίποτε λοιπόν πιο απλό από την ανά χείρας φωτογραφική μηχανή στηνελεύθερη συμμετοχή, όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα του καθενός μας θα αναδείξουν ένα ακόμα έργο τέχνης.

 Παράλληλα,  ο Π.Ο.Τ.Α.Π. σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» προκήρυξε φωτογραφικό διαγωνισμό «Ανθισμένων Κερασιών» στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν μέχρι και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@kerasiarachis.gr, τις φωτο-δημιουργίες τους, απότις οποίες η επιτροπή θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες και θα τις παρουσιάσει σε εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στη Ράχη.

Όλες οι φωτογραφίες που θα έχουν θετική έγκριση από την επιτροπή αξιολόγησης θα εκτεθούν στην ανάλογη εκδήλωση της επόμενης χρονιάς.

Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Τύπου

Κατερίνη, 05-04-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2η Συνάντηση για το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival
σε διοργάνωση της Π.Ε. Πιερίας και του ΠΟΤΑΠ

 

Την Τετάρτη 03 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η 2η συνάντηση για το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival που θα διεξαχθεί 25 & 26 Μαΐου στην Πιερία. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού- ΕΟΤ.

Η  συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παρουσία της  κας Μαρίας Τσιμήτρη, Υπεύθυνης του Γραφείου Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας και  του κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη αν. Προέδρου του ΠΟΤΑΠ.

Η συμμετοχή των επιχειρηματιών και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων στη συνάντηση υπήρξε ενθουσιώδης και η συζήτηση διεξήχθη σε συνεργατικό κλίμα, παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχουν έως τώρα ενταχθεί στο πρόγραμμα, τις οργανωτικές λεπτομέρειες, απαντώντας σε ερωτήσεις και προτείνοντας τρόπους ώστε το φεστιβάλ να αναδειχθεί ως ένα επαναλαμβανόμενο δρώμενο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Με αφορμή τη 2η συνάντηση για το πρωτοποριακό αυτό φεστιβάλ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, ανέφερε χαρακτηριστικά: “η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω του ΠΟΤΑΠ έχει θέσει ως μία εκ των σημαντικότερων προτεραιοτήτων της την ανάδειξη της Πιερίας, ως ενός ανταγωνιστικού 12μηνου προορισμού, υιοθετώντας ένα νέο πολύπλευρο μοντέλο προσέλκυσης επισκεπτών, το οποίο μέσα από καινοτόμες δράσεις και βιωματικές δραστηριότητες, όπως το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival θα τονώσει το τουριστικό προϊόν μας και θα καθιερώσει την περιοχή μας στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των επισκεπτών, τόσο από τη χώρα μας, όσο και από το εξωτερικό”.