Όλοι κατά-άλλος λίγο, άλλος πολύ

και κάποιοι μας "δουλεύουν" ψιλό γαζί

αλλά είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη μάχη αυτή – και στη 2η λαϊκή συνέλευση στην Κονταριώτισσα σε μια βδομάδα (πενθήμερη)

 

 

 

 

Στην αρχή (αυτής της βδομάδας, την Δευτέρα που μας πέρασε), είμαστε “όλοι κατά του πτηνοτροφείου” και μάλιστα η διοίκηση Γερολιόλιου, σε κείνη την λαϊκή συνέλευση (27.5.2024) επέμεινε και διευκρίνισε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει λόγος κριτικής του δημάρχου, αφού όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά “αυτής της μάχης”. Το είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος, λακωνικά και κατηγορηματικά: δεν θέλουμε την μονάδα, δεν την χρειαζόμαστε και θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να ΜΗΝ επιβληθεί. Δείτε το κι ακούστε το.

Στο τέλος (της ίδιας βδομάδας, Σάββατο, 1η.6.2024), το “είμαστε όλοι κατά” και το “δεν θέλουμε την μονάδα-πτηνοτροφείο”, δίνει την θέση του στο “να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει η δημιουργία πτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή μας“, με τον επισημότερο/γραπτό τρόπο. Όχι δεν θέλουμε με κάνεναν τρόπο το πτηνοτροφείο, αλλά να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες, αφού τώρα μάλλον υπάρχουν και θετικές. Πχ… θα βρούνε δουλειά και τέσσερα –4– άτομα. Η βδομάδα τελειώνει λοιπόν με μια ακόμη, δεύτερη, λαϊκή συνέλευση με την συμμετοχή της διοίκησης όλων των επιπέδων της Πιερίας, από την υφυπουργό Ανάπτυξης, τους τρεις συνεδέλφους της βουλευτές του νομού, την αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο και τον κοινοτάρχη που ανακοίνωσε πάλι μόνο ενός τοπικού blog την συνέλευση αυτή. Και η πρόσκλησή του, όπως δημοσιεύτηκε, καλεί στη συνέλευση αυτή, μόνο τους κατοίκους της Κονταριώτισσας, χωρίς να διευκρινίζεται αν μπορούν να προσέλθουν και μη κάτοικοι Κονταριώτισσας. Πιθανώς, έχει εξασφαλίσει ότι τα πολλά προβλήματα που η διοίκηση Γερολιόλιου επικαλείται για να μην θέλει την εγκατάσταση του πτηνοτροφείου, θα περιοριστούν μόνο στα όρια της κοινότητας.

Αύριο επίσης, είναι πολύ πιθανό, η διοίκηση Γερολιόλιου να έχει ήδη εξετάσει το θέμα σε βάθος και να έχει συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης, όπως επίσης δήλωσε στην προηγούμενη συνέλευση ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου. Και αυτό που περιείχε η μελέτη του πτηνοτροφείου για το πως η μονάδα θα εξασφαλίσει τις μεγάλες ποσότητες νερού που απαιτεί η λειτουργία της. Και το πρώτο και το δεύτερο. Και έτσι θα ενημερωθούμε για την διαδικασία περιβαλλοντικής -και μη;;;-αδειοδότησης και κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες. Ενώ η κατασκευή του πτηνοτροφείου προχωρά ακάθεκτη, κάθε μέρα.

Για τους κατοίκους της Κονταριώτισσας που ενδιαφέρονται, το ραντεβού είναι για τις 12 ακριβώς το μεσημέρι, στο παλιό δημαρχείο.

 

 

 

Κονταριώτισσα: Πρόσκληση σε συνάντηση

 

Κατόπιν επικοινωνίας με την Υφυπουργό Ανάπτυξης, τους Βουλευτές Πιερίας, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας και τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε συνάντηση για τη δημιουργία πτηνοτροφικής μονάδας στη θέση «Αρμάνια» της Δ.Κ. Κονταριώτισσας, αποφασίστηκε η συνάντηση να διεξαχθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 12:00 στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας και ώρας έγινε σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των προαναφερόμενων. 

Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων, η παράθεση των προβληματισμών μας και η εξεύρεση λύσης, ώστε να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει η δημιουργία πτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή μας. 
Καλούμε σε αυτή τη συνάντηση όλους τους κατοίκους της Κονταριώτισσας, για να διεκδικήσουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.
Ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κονταριώτισσας 
Κουλιανόπουλος Θωμάς