47 μέρες μετά,

τα ασφαλιστικά μέτρα που έταξες

 

 

 

 

Ένα μήνα και 17 μέρες μετά (47 μέρες, συνολικά) την τελευταία κατά σειρά λαϊκή συνέλευση που ο ίδιος συγκάλεσε -δια του κοινοτάρχη Κονταριώτισσας- ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου φαίνεται να περνάει δύσκολες ώρες σε ότι αφορά αυτό που ανακοίνωσε ότι θα πράξει για να προσπαθήσει -έστω- να αποτρέψει την δημιουργία του πτηνοτροφείου στα “Αρμάνια” Κονταριώτισσας…

Ένα πτηνοτροφείο που η πλειοψηφία των κατοίκων της Κονταριώτισσας δεν θέλει να εγκατασταθεί στην περιοχή και το ‘χει δηλώσει ενυπόγραφα, πολύ καιρό τώρα. Η στάση των κατοίκων ήταν μάλιστα αυτή που ανάγκασε τον δήμαρχο και τους δύο τελευταίους κοινοτάρχες να συμπλεύσουν -τάχα- με την πρόθεση των κατοίκων.

Πρόθεση και πρόταση -δημόσια διατυπωμένη- του δημάρχου Δίου-Ολύμπου ήταν η αίτηση αυτή ασφαλιστικών μέτρων να συνυπογραφεί από τους βουλευτές της Πιερίας, την αντιπεριφερειάρχη και ίσως και άλλους, πχ τους κοινοτάρχες που θυμήθηκε να τους προσθέσει αργότερα.

Ένα μήνα και 17 μέρες μετά… ακόμα ψάχνουμε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Το πτηνοτροφείο χτιζόταν ήδη και συνεχίζει να χτίζεται.
Και σε λίγο θα ολοκληρωθεί.
Και η αίτηση δεν θα ‘χει ακόμη κατατεθεί.

Πληροφορίες θέλουν -μετά τους βουλευτές Πιερίας της ΝΔ-, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να μην την συνυπογράφει και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας που αρχικά φαινόταν να είναι και αυτή αποφασισμένη να ενισχύσει το λαϊκό αίτημα “όχι κι άλλη τέτοια μονάδα στην περιοχή μας”…

Ένα μήνα και 17 μέρες μετά την τελευταία λαϊκή συνέλευση… το πτηνοτροφείο χτίζεται και θα συνεχίσει να χτίζεται.

Η πρώτη λαϊκή συνέλευση έγινε στις 5.12.2021 και το πτηνοτροφείο ήταν τότε σε μορφή αίτησης για αδειοδότηση. Τώρα χτίζεται. Ενώ δεν το θέλει κανείς, δημότες και δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες!!!

Κι ο δήμαρχος ακόμα επιμένει ότι η έγκριση της γεώτρησης από την Αποκεντρωμένη, είχε θέση και ισχύ πλήρους αδειοδότησης. Ο δήμαρχος που αποφεύγει ήδη χρόνια -και θα αποφεύγει ακόμα τέσσερα- τις άβολες δημόσιες ερωτήσεις, σε μη ασφαλές περιβάλλον (όπως αυτό του μονολόγου του στο Δημοτικό Συμβούλιο, της μιας συνεδρίασης το μήνα …. 32 μήνες μετά την πρώτη λαϊκή συνέλευση στην Κονταριώτισσα και την διαβεβαίωσή του που έχει πια αξία καταργημένου νομίσματος).

Ενώ το πτηνοτροφείο χτίζεται κι ο δήμαρχος “κάνει την πάπια”.