Αθώες δύο συνδικαλίστριες

για τις καταγγελίες κατά Mediterranean Village

είχαν μηνυθεί το 2021

 

 

 

 

Δικαίωση για το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων  

Κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο

 

Με κάθε πιθανό τρόπο οι μεγαλοεργοδότες επιχειρούν να αποκλείσουν την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα, επινοώντας ψεύτικα επιχειρήματα και οδηγώντας συνδικαλιστές στα δικαστήρια, προκειμένου να σπείρουν τον πανικό και να τρομοκρατήσουν.

Αυτήν τη φορά η πρόεδρος και ένα μέλος του Συνδικάτου μας οδηγήθηκαν στη δικαστική αίθουσα από την εργοδοσία του 5αστερου ξενοδοχείου Mediterranean Village, διότι το 2021 έπειτα από καταγγελίες των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε παρέμβαση-εξόρμηση για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επικρατούσαν στο εν λόγω ξενοδοχείο. Θυμίζουμε οτι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΙΥΝΠ τότε αφορούσε ζητήματα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα, για το γεγονός οτι οι εργαζόμενοι έπρεπε να καταβάλουν αντίτιμο για ένα μπουκαλάκι νερό και για την παρακράτηση των tips. (εδώ η ανακοίνωση του 2021: εργασιακό κάτεργο σε ξενοδοχείο της Κατερίνης).

Αθωωτική ήταν τελικά η δικαστική απόφαση για τις δύο συνδικαλίστριες, καθώς δεν τεκμηριώθηκε, ούτε νομικά, κανένας ισχυρισμός της εργοδοσίας.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά οτι δεν μας τρομοκρατούν όσες μηνύσεις κι αν κάνουν. Ο αγώνας μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι για εμάς μονόδρομος. Οι πολιτικές επιλογές που μετατρέπουν σε κάτεργα τους εργασιακούς χώρους, για να διασφαλιστεί η ολοένα αυξανόμενη κερδοφορία των ξενοδόχων, δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Στο πρόσωπο των συνδικαλιστών, στείλανε στο δικαστήριο τον αγώνα μας για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Επιδιώξανε να ποινικοποιήσουνε τη συνδικαλιστική δράση, αλλά λογαριάσανε χωρίς τον «ξενοδόχο»…

Δεν το βάζουμε κάτω. Όσα ψέματα κι αν επιστρατεύσουν, όσες φαιδρότητες κι αν ξεστομίσουν, στο τέλος το δίκιο πάντα νικάει. Η συνδικαλιστική δράση δεν παρεμποδίζεται, δεν ποινικοποιείται, δεν φιμώνεται.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν μας φοβίζει τίποτα. Αντιθέτως, αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι εργοδότες έχουν έναν και μοναδικό φόβο που δεν είναι άλλος από τη συσπείρωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Αυτόν το φόβο τους θα τον κάνουμε πραγματικότητα.

Οι εργαζόμενοι μια γροθιά για να σπάσει ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας!