Ξαφνική αυγουστιάτικη κόντρα

και "που σε πονεί και που σε σφάζει"

είναι βέβαιο ότι ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη απάντηση του δημάρχου…

 

 

 

Η απάντηση του δημάρχου μας στην ανακοίνωση Κιάφα με τίτλο “Πέντε χρόνια χαμένα”, προκάλεσε την ανταπάντηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου και όλα δείχνουν πως μια αυγουστιάτικη κόντρα μόλις άρχισε, στον πιο θερμό μήνα του χρόνου… Του πρώτου χρόνου της δεύτερης -πενταετούς- θητείας Γερολιόλιου στην δημαρχία.

Στην ανταπάντησή του ο Κιάφας, εμφανώς οξύτερος και επιθετικότερος, επιστρέφει την κατηγορία περί λαϊκισμού στον Γερολιόλιο και παραθέτει ουκ ολίγα στοιχεία (γνωστά και άγνωστα) από τα πέντε τελευταία χρόνια της διοίκησης και συνοψίζει με το “μιλάτε εσείς για λαϊκισμό άλλων; Μα, εσείς είσαστε μια κατηγορία μόνος σας! Έχετε δημιουργήσει Σχολή!”.

Στην ανταπάντηση υπάρχει και πάλι αναφορά στην παραίτηση του Δημήτρη Κορινιώτη, αλλά και στην υπόθεση της αγοράς νέου δημαρχιακού αυτοκινήτου (από την προβληματική ΔΕΑΔΟ) και τα στοιχεία που παραθέτει ο Κιάφας και η “Προοπτική” δεν μπορούν να αποδοθούν σε …λαϊκισμό, αφού τα δύο είναι έγγραφα της διοίκησης και το ένα κοινή υπουργική απόφαση (πιθανώς του 2009). Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα απασχολήσει ξανά, εκτός και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και μπορείτε να δείτε τι συνέβη και πως ανατρέπονται όσα ο δήμαρχός μας ισχυρίστηκε στην απάντησή του.

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ»

 

Κύριε Γερολιόλιο, μιλάτε εσείς για λαϊκισμό άλλων;
Μα, εσείς είσαστε μια κατηγορία μόνος σας! Έχετε δημιουργήσει Σχολή!

 

ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΛΛΑ …ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ!

 

 

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος θεωρεί ότι απάντησε στο δελτίο τύπου που η παράταξη μας εξέδωσε στις 4 Αυγούστου και με το οποίο ουσιαστικά εστιάζαμε στην ανυπαρξία της δημοτικής διοίκησης στον τομέα της ύδρευσης και άρδευσης μετά από 5 χρόνια διοίκησης και στην αγορά ενός πολυτελούς αυτοκινήτου από τη Δεαδολ για λογαριασμό του δήμου.

Κατά την αγαπημένη του συνήθεια, αφού δεν μπορεί να απαντήσει με επιχειρήματα, ο κ. Γερολιόλιος καταφεύγει σε αοριστίες και επιθέσεις για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την ανυπαρξία της διοίκησης του.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κορινιώτης παραιτήθηκε κ. Δήμαρχε γιατί δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των πολιτών. Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε την αποχώρηση των συμβούλων σας, επικαλείσθε προσωπικούς λόγους. Στην αρχή, μπορεί να γινόσασταν πιστευτός. Πλέον δεν σας πιστεύει κανείς.

Πες μας κ. Δήμαρχε, πόσοι άλλοι τοπικοί σύμβουλοι έχουν παραιτηθεί; Και για ποιον λόγο;

Ο φασισμός σας είναι τέτοιος που δεν μπορείτε να διακρίνετε την αντιπολίτευση από το λαϊκισμό. Δεν δέχεστε το διαφορετικό. Το έχουμε ζήσει στο πετσί μας εδώ και 5 χρόνια. Τώρα, περιέργως τον ανακαλύπτουν πολλοί σύμβουλοί σας και ορθώνουν το ανάστημα τους. Όσοι, βέβαια, μπορούν να το κάνουν.

κ. Γερολιόλιο, μας κατηγορείτε για λαϊκισμό; Και να θέλαμε, δεν θα μπορούσαμε να σας φτάσουμε στον λαϊκισμό….

Είστε μια κατηγορία μόνος σας …έχετε δημιουργήσει σχολή….που ελπίζουμε, βέβαια, να μη βρει άλλους μιμητές. Φτάνει πια με αυτού του είδους τους πολιτικούς.

Έχετε το θράσος, εσείς, να κάνετε λόγο για λαϊκισμό…

* Εσείς που αναγκάσατε υποψήφια η οποία είχε ανακοινωθεί στον συνδυασμό «Προοπτική» να αποχωρήσει, βρίσκοντάς της δουλειά στην επιχείρηση του Δήμου…;

* Εσείς που θα φέρνατε την ανάπτυξη στον δήμο με το περιβόητο ΣΔΙΤ που ψηφίσατε πριν 4 χρόνια και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση;

* Εσείς που τον Αύγουστο του 2023 ( προεκλογικά) σκάψατε τη Βροντού για να κάνετε επέκταση δικτύου στην άρδευση και το αφήσατε σε τραγική κατάσταση όλο τον χειμώνα;

* Εσείς που, μόλις πριν λίγες μέρες, θέλοντας να εξαπατήσετε πάλι τους δημότες και να κατευνάσετε την οργή τους, θυμηθήκατε να ανακοινώσετε ανόρυξη γεώτρησης στην Βροντού;

* Να θυμηθούμε το περιβόητο κλειστό γυμναστήριο (προπονητήριο λέμε εμείς) στην Λεπτοκαρυά, που το έχετε εξαγγέλλει από το 2020; Ούτε τη μελέτη δεν είδαμε ακόμα, αν και πέρασαν 4 χρόνια από την ανάθεσή της.

* Να θυμηθούμε τις μακέτες τις προεκλογικές για την πλατεία της Λεπτοκαρυάς που, επίσης, ούτε τη μελέτη δεν έχουμε λάβει στα χέρια μας αν και τη ζητήσαμε;

* Τέλος, να θυμηθούμε ένα γεγονός που δείχνει το λαϊκισμό αλλά και την άγνοια που καλύπτετε με το περισπούδαστο ύφος που χρησιμοποιείτε: κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, υποστηρίζατε ότι το τέλος του 80% που επέβαλε η Δευα στην ενότητα του ανατολικού Ολύμπου, θα το καταργούσατε με απόφαση Δ.Σ. Τότε, γελούσαν μαζί σας 2 άνθρωποι που σήμερα απλώς σιωπούν, γιατί τους κάνατε αντιδημάρχους.

* Την άγνοιά σας αποδεικνύει το γεγονός ότι θα καταργούσατε με απόφαση Δ.Σ. ένα νόμο του κράτους! Ξέρατε ότι οι απελπισμένοι πολίτες, αυτό ήθελαν να ακούσουν, και εσείς χωρίς ίχνος ντροπής το ξεστομίσατε. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν το καταργήσατε (πώς θα μπορούσατε άλλωστε;) αλλά το επιβάλατε σε όλες τις ενότητες του Δήμου.

* Συνεχίζοντας το λαϊκισμό και γνωρίζοντας καλά την τέχνη της προπαγάνδας, προσπαθήσατε να πείσετε τους συμπολίτες μας ότι εμείς ως Αντιπολίτευση δεν παραβρισκόμαστε στα συμβούλια. Η γενίκευση είναι η χαρά των προπαγανδιστών, κι εσείς ανήκετε στους κορυφαίους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παραβρεθήκαμε σε ένα τακτικό Δ.Σ., και οι ίδιοι εκδώσαμε δελτίο τύπου όπου εξηγούσαμε τον λόγο της αποχής μας. Αν απουσιάζει από κάποιο συμβούλιο ο επικεφαλής μας, η παράταξη εκπροσωπείται από τους υπόλοιπους άξιους συμβούλους της.

Επίσης, δεν παραβρεθήκαμε σε ένα συμβούλιο λογοδοσίας. Γιατί; Γιατί ενώ ορίσατε συμβούλιο λογοδοσίας, εσείς κ. Δήμαρχε φύγατε στην Αθήνα δείχνοντας την υποτίμησή σας στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτές, λοιπόν, τις δύο απουσίες μας τις γενικεύσατε δηλώνοντας μάλιστα την αγανάκτηση σας. Ε, λοιπόν, δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο!

Εσάς, κ. Δήμαρχε, επέλεξαν οι δημότες να διοικήσετε και πρέπει να είστε παρόντες όχι μόνο στα συμβούλια αλλά και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και κυρίως στην ανάπτυξη του δήμου.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση που ασκούμε, μάλλον είναι μακριά από τη δική σας λογική και αντίληψη. Εμείς ασκούμε πολιτική κριτική. Εσείς μάλλον έχετε συνηθίσει στην αντιπολίτευση που σας ασκούν άτομα του περιβάλλοντός σας που, όταν δεν συγκλίνουν πλέον τα συμφέροντα σας, προβαίνουν σε απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το άτομο σας. «Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι», λέει ο λαός ή επειδή εσείς έχετε υποτίθεται και ένα επίπεδο, «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Σας το γράψαμε και σε άλλο δελτίο τύπου, ότι όσο μας απαντάτε, τόσο μας αναγκάζετε να αποκαλύψουμε πόσο δολοπλόκοι είστε αλλά και ανεπαρκείς.

Τι έγραψε ο δήμαρχος στην απάντηση του;

«Υ.Γ. Είναι τόση η άγνοια για τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο μας, που δεν γνωρίζουν ότι με ομόφωνη απόφαση (24/2024) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΑΔΟ Α.Ε. προχώρησε στην αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, δηλαδή ο εκπρόσωπος της παράταξης «Προοπτική για τον Δημο-τη» και μέλος του Δ.Σ., ψήφισε θετικά («Nαι») στην συγκεκριμένη προμήθεια».

Για να δούμε, όμως, την απόφαση της ΔΕΑΔΟ, πόσο ομόφωνη ήταν;

 

Επιπλέον, τι προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση για τα δημαρχιακά αυτοκίνητα;

 

 

Τα δημαρχιακά αυτοκίνητα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1400cc και το κόστος τους να ανέρχεται μέχρι τις 18.000€. Κύριε Δήμαρχε, πληροί το αυτοκίνητο που υπάρχει ήδη έξω από το δημαρχείο, αυτές τις προϋποθέσεις;

 

 

 

Επομένως, κ. Γερολιόλιο, ο Αστέριος Πατρής δεν ψήφισε θετικά…

Και η αγορά της Μερσεντές δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης…

 

Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟΤΗ Δ.Δίου-Ολύμπου»

 

“Ανάξια απάντησης …”,