Απαιτεί για Μάνη και Ταύγετο

... αλλά "κάνει την πάπια" για τον Όλυμπο

και την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 1.000 στρεμμάτων – για την “ΝΙΚΗ” και τον Δημήτρη Νατσιό, η Πιερία πια κείται μακράν

 

 

 

Η “ΝΙΚΗ” ήταν η -για πολλούς, αναμενόμενη- έκπληξη στα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών, πανελλαδικά και ειδικά στην Πιερία που κατάφερε να εκλέξει τον τέταρτο από τους τέσσερεις βουλευτές του νομού. Σε τοπικό επίπεδο, το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού είναι ο -σχεδόν απόλυτος, σε ιδεολογικό επίπεδο- ρυθμιστής των πάντων, αφού και συνέλεξε ψήφους από το μεγάλο σώμα της ΝΔ, αλλά και ελέγχει πλήρως τους υπερσυντηρητικούς ψηφοφόρους που κινούνται στα όρια μεταξύ Εκκλησίας και ακροδεξιάς. Πολλά απ’ όσα συμβαίνουν ειδικά στην Πιερία (τα στελέχη και την ηγεσία της πιερικής ΝΔ και τις επιλογές τους), αφορούν την ικανοποίηση αυτού του ακροατηρίου και των ψηφοφόρων, αλλά και της ηγεσίας της “ΝΙΚΗΣ”. Πρόσφατο παράδειγμα, οι αντιδράσεις στον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφύλων. Και ενώ η ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να καλοπιάνει την “ΝΙΚΗ”, ταυτόχρονα η “ΝΙΚΗ” παραβλέπει τις σποραδικές επιδείξεις ισχύος αυτών των στελεχών που αποσκοπούν να της θυμίζουν ποιος είναι ο ηγέτης και το όλον και ποιος το παροδικό φαινόμενο. Όπου δε κρίνονται και θέματα συμφερόντων… η “ΝΙΚΗ” παραμελείται θεσμικά και κουβέντα δεν λέει, ούτε και παράπονο κάνει -δημόσια-.  

Σήμερα, η “ΝΙΚΗ” “ξεσπάθωσε” (με δελτίο Τύπου) και “ζητά την ματαίωση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από οποιαδήποτε κερδοφόρα ξενόφερτη επιχείρηση, η οποία εξαναγκάζει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα μέρη όπου γεννήθηκαν και έζησαν επί αιώνες ήσυχοι και ανενόχλητοι από ανεπιθύμητους “επισκέπτες”. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας.”. Η “ΝΙΚΗ” γνωρίζει πολύ καλά και από την πρώτη στιγμή όλα όσα αφορούν την δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής 1.000 στρεμμάτων, φάτσα-κάρτα στον Όλυμπο και συμφωνεί πλήρως με την επένδυση, αφού το παραμικρό δεν έχει πει -και αυτή- κατά της κυβερνητικής αυτής επιλογής. Ο δημιουργός και πρόεδρος του κόμματος σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά και την περιοχή, τα χαρακτηριστικά της “επένδυσης» και -κυρίως- την σημασία που έχει για το Μαξίμου, τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης και αριστείας να βρεθεί διέξοδος για την υπερκορεσμένη και αρχαία βιομηχανική περιοχής της Θεσσαλονίκης. Και ως γνωστόν… “ανάγκα και οι θεοί πείθονται”. Ε φανταστείτε να μην είναι πολλοί και αρχαίοι, αλλά ένας, με Εκκλησία και εκπροσώπους … Εκτός κι αν, επειδή η ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ. δεν είναι “ξενόφερτη επιχείρηση”, μετατρέπονται όλα σε καλά και άγια.

ΥΓ: για όσους διαφωνούν με τα παραπάνω και αναζητήσουν δείγματα αντίδρασης στην εγκατάσταση του τέρατος των 1.000 στρεμμάτων… υπενθυμίζεται ότι η θεμελίωση του εγχειρήματος θα γίνει τον Οκτώβριο, αν όχι νωρίτερα.-

 

 

 

Δελτίο Τύπου 29.08.2024

Ανεμογεννήτριες στις παραλίες της Μάνης & στον Ταΰγετο.
Ξεσηκώθηκαν οι Μανιάτες! 

 

Η τοπική κοινωνία της Μάνης έχει εξαγριωθεί και διαμαρτύρεται, καθώς σε μαγευτικές παραλίες απαράμιλλου κάλλους και στα απάτητα βουνά  του ιστορικού Ταΰγετου ξεφυτρώνουν ακαλαίσθητες  γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες, όπως στην κορφή του ομώνυμου όρους (ύψους άνω των 1000 μ.) – όπου βρίσκεται το διατηρητέο μνημείο της Ιεράς Μονής Αγίου Νίκωνος – στις κρημνώδεις παραλιακές εκτάσεις και στα κακοτράχαλα βουνά, ιδίως στα χωριά Άγιος Νίκωνας, Λαγκάδα, Θαλάμες, Νομιτσί και άλλα της Μάνης, που απειλούν να αλλοιώσουν τα διάσπαρτα σαν πύργους κτήρια και να μεταβάλουν τη γνώριμη άγρια ομορφιά του Μανιάτικου τοπίου.

Ο Ταΰγετος αυτήν τη στιγμή καίγεται και εκατοντάδες ήρωες αντιστέκονται με την ίδια τους τη ζωή απέναντι στη φωτιά. Θα είναι οι ίδιοι που θα μπουν μπροστά στις μπουλντόζες πολύ σύντομα, ώστε να μην βλέπουν «σιδερένια τέρατα», ούτε καν ζωγραφιστά πάνω από το κεφάλι τους. Ακόμα και η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και επίτιμη αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μαρία Καραμανώφ, επισημαίνει: “Για την πράσινη ενέργεια μέσω του αέρα, στην Ελλάδα συνεχίζουν και εγκρίνονται αιολικά πάρκα καθώς το ρεύμα αυτό δεν προορίζεται για την χώρα μας αλλά για χώρες, όπως την Γερμανία, όπου ο φυσικός πλούτος τους διατηρείται, ενώ στην χώρα μας καταστρέφονται δάση και σημαντικά οικοσυστήματα για να τοποθετηθούν νέες ανεμογεννήτριες.”

Η ΝΙΚΗ ζητά την ματαίωση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από οποιαδήποτε κερδοφόρα ξενόφερτη επιχείρηση, η οποία εξαναγκάζει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα μέρη όπου γεννήθηκαν και έζησαν επί αιώνες ήσυχοι και ανενόχλητοι από ανεπιθύμητους “επισκέπτες”. Δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο τόπος μας.